• Wedstrijdverslag OHZ 017 - Westfriezen 017

  VV Oosthuizen JO17 – Westfriezen JO17

  Na een matige start van de O17 aan het nieuwe seizoen had de Kraai besloten om de jongens even te ondersteunen tijdens de wedstrijd tegen de Westfriezen op 23 september.

  Voorbeschouwing

  Oosthuizen had namelijk tijdens een oefenwedstrijd 7-3 verloren (Volendam) en de eerste bekerwedstrijd 7-0 klop gehad van De Blokkers. Het was dan ook wel tijd voor de mannen van Martijn Elzinga, Onno Haremaker, Marco Voorneveld en Remco Schurink om de eerste driepunter binnen te slepen.

  Dat zou nog een flinke opgave worden aangezien de Westfriezen de bekercampagne uitermate sterk waren begonnen door 1-0 en 2-0 te winnen. De “geelhemden” houden dus de 0 en weten altijd wel te scoren.

  Kan VV Oosthuizen de eerste tegengoal maken en de eerste punt(en) afsnoepen van de Westfriezen?

  De eerste helft

  In de eerste minuten trok Oosthuizen het niveau van de eerste twee wedstrijden glansrijk door. Oosthuizen stond flink onder druk en gaf een makkelijke corner weg. De voorzet belandde tussen een aantal spelers en de afvallende bal werd zonder moeite tegen de touwen aan gewerkt. 0-1 voor de Westfriezen.

  Oosthuizen ging na de tegengoal beter spelen, hielden de linies kort en lieten de mannen uit Zwaag komen. Door het compacte spel van Oosthuizen wist “de vijand” er niet doorheen te komen en kwamen ze meer en meer terug in de wedstrijd. Dit zorgde zelfs al voor wat kleine kansjes.

  Bij de Westfriezen ontstond er gemopper en gezeur op elkaar aangezien ze de bal maar niet kwijt konden bij de middenvelders of aanvallers. Dan komt de kreet uit de kelderklasse al snel naar voren “Ze weten het niet meer” en “We hebben ze waar we ze hebben willen”. Hier kan de Kraai wel van genieten. Oosthuizen maakte gebruik van deze frustratie en wist hier nog een schepje bovenop te doen!

  In de 20e minuut was het namelijk raak voor de Kraaien! Ravi Voorneveld wist de bal vrij te spelen en Sven Peters te vinden. De aanvallende middenvelder wist met een listig balletje achter de defensie van Westfriezen Luke Mook te vinden welke met een boogbal de lange hoek, naast de aan de grond genagelde keeper, wist te vinden. Handjes in de lucht het is 1-1!

  In het vervolg van de eerste helft waren er nog wat kleine mogelijkheden over en weer, maar werd het spel vooral gespeeld op het middenveld. Wel lekker voor de arbiter van dienst, Lars Gort.

  De tweede helft

  Na de thee kreeg de Kraai een onstuimige wedstrijd te zien. Oosthuizen stond sterk, gaf weinig weg en wat het weggaf werd gestopt door de defensie of door keeper Mikai Peters, welke een fantastische wedstrijd keepte.

  De frustratie bij de Westfriezen nam inmiddels zo’n grote hoogte dat ze dit afreageerden op de man met de fluit welke een plakje kaas aan de middenvelder van de uitploeg liet zien. Oosthuizen 11 man, de Westfriezen 10. Dan zou je denken dat er mogelijkheden voor Oosthuizen zouden ontstaan, maar niets in minder waar, de uitploeg haalde motivatie uit het ondertal en zette de O17 flink onder druk.

  Dit leverde gelukkig geen goal op maar uiteindelijk wel weer twee gele kaarten. Eén voor Oosthuizen en één voor Westfriezen. Dit door een woordenwisseling tussen twee spelers. De scheidsrechter handelde naar inzien van de Kraai uitstekend door beide even te laten afkoelen.

  De stand in het veld was hierdoor 10 tegen 9. Een knotsgekke ontknoping leek in de maak. En dat gebeurde dames en heren.

  Nadat Oosthuizen de druk van de Westfriezen had overleefd, was het de beurt aan de thuisploeg. Luke Mook dook maar weer eens de diepte in achter de defensie van Westfriezen. Met nog wel een verdediger bij zich. Deze wist hij gemakkelijk van zich af te schudden door handig weg te draaien. Ravi was inmiddels vanuit het middenveld opgestoomd en kreeg de bal scherp mee van Luke.

  Ravi wist de bal net voor een verdediger weg te tikken, welke Ravi nog wel op de enkel aaide. Maar hij zette door en kwam 2 op 1 met de keeper. 2 op 1 hoor ik je denken? Ja Roy Knip was meegegaan in de aanval en maakt het een Holland Casino moment voor de goalie.

  De goalie zette in op rood, maar het werd zwart! De keeper verwachtte namelijk dat de bal afgelegd zou worden naar Roy. Hierdoor kwam de gehele linkerkant van de goal open te liggen en met een simpele schuiver konden de handen van de Kraaien weer de lucht in, en dat gebeurde!

  Onder luid gejuich en applaus werd de 2-1 voorsprong gevierd! Ook langs de lijn was het feest en was het, zoals Louis van Gaal zou zeggen, “Juichen langs de lijn!”

  Dan zijn er nog maar luttelijke minuten te spelen en moest Oosthuizen alles op alles zetten om deze voorsprong en dus de eerste driepunter in het dorp te houden.

  Zoals je verwacht gingen de mannen uit Zwaag de lange bal hanteren en werd het ouderwets hotse-knotse-Begonia voetbal. Voor de jongere lezers… dat is voetbal wat nergens op lijkt, zoek het maar eens op 😉.

  Voor de Kraaien werd het pompen of verzuipen en de uitslag was uiteindelijk dat er genoeg gepompt werd. De arbiter floot voor het laatst op de fluit en VV Oosthuizen JO17-1 had de eerste punten van het seizoen binnen!

  Analyse

  De Kraai heeft genoten van een enerverende wedstrijd vol spanning en wisselingen in de bovenliggende ploeg. Deze overwinning tegen de nummer 1 (op dat moment) van de bekerpoule is een flinke opsteker voor de ploeg.

  Ook een compliment aan scheidsrechter Lars Gort voor het goed in toom houden van de gemoederen en te bestraffen waar het moest met een gele kaart op commentaar en onderlinge geruzie.

  De Kraai vliegt weer verder en gaat binnenkort weer een wedstrijd bezoeken.

  Hopelijk tot snel!

   

  Met sportieve groet,

  De Kraai

  “Het is de kraai die….”