• Terugblik Voetbal en Keepersdagen 4- Skills Soccer Academy

  Terugblik dag 1: Voetbal en Keepersdagen 4- Skills Soccer Academy
  Maandag 1 mei om 10.00uur ging de eerste dag van de voetbal en keepersdagen van start.
  Het aantal deelnemers was helaas ondanks al inspanningen zoals posters, flyers en delen in diverse app groepen van teams, trainers, leiders en de FB pagina van de club met 18 zeer enthousiaste deelnemers wat aan de lage kant. Arnoud van 4- Skills wilde het toch graag door laten gaan mede ook omdat zijn organisatie nieuw is bij Oosthuizen en omgeving. Bij aanvang kregen de kinderen allemaal een heel mooi oranje shirt namens 4- skills dat ze aan mochten doen en ook houden. Het thema van de eerste dag was Zuid Amerika met als extra sport op deze dag Voetgolf en Voetvolley. Na de kennismaking met Arnoud en zijn 4 trainers die hij voor deze dag mee had genomen werd er gestart met een mooie groepsfoto met alle kinderen en trainers.

  Na het maken van de groepen gingen de keepers met Rick van der Mast (Jeugdkeeperstrainer NAC Breda) mee voor de eerste basis oefeningen zoals uitgangshouding, vangen van de bal, uitschieten van de bal en vanuit basishouding in de bal komen en aanvallen. Na een korte pauze gingen de keepers verder met oefeningen: vanuit de loop door gekleurde hoepels werd de bal aangegooid door de keepertrainer om op de goeie manier de bal aan te vallen en te vangen wat ze in de ochtend hadden geleerd bij de basisvormen. Vervolgens de tweede oefenvorm maar nu moest er over gekleurde poortjes gesprongen en wederom op de juiste manier de bal aanvallen en vangen.

  De andere groep met voetballers kregen o.l.v. Roy, Youssef en Naoufal diverse oefenvormen zoals slalom dribbel met binnen buitenkant van de voet gevolgd door schietoefeningen vanaf de 5 meter en 16 meter lijn. Het volgende op het programma was techniektraining met diverse oefenvormen, zoals de bal afrollen onder de voet, sleepbeweging en als grootste uitdaging het uitvoeren van de schaar.
  Het was leuk om te zien dat de kinderen het in de beginfase wat lastig hadden, maar al snel het juiste gevoel te pakken kregen waardoor het steeds beter ging. De trainers genoten er ook van en van hoe snel de kinderen de oefeningen oppakten. ‘Ze eten het uit je hand’ was de mooie uitspraak om te horen. Tussendoor was er ook hier een korte pauze voor de kinderen om wat te drinken of te eten.
  De voetballers werden hierna in groepjes verdeeld en kregen de uitdaging diverse series duel 1:1 te spelen met scoren op kleine goaltjes, waarin ze alle oefeningen vanuit 1e deel van de ochtend mochten uitvoeren. Na al deze inspanningen was het tijd om even wat te eten en te drinken en tijdens de pauze werden de kinderen met een gezellig muziekje bezig gehouden d.m.v. een polonaise te vormen met elkaar o.l.v. één van de trainers.

  Na de pauze was het tijd voor de voetballers om voetvolley te spelen met kleine groepjes die een aantal keer moesten doordraaien zodat ieder groepje tegen elkaar had gespeeld.
  De keepers gingen met Rick mee naar de grote doelen waar ze diverse oefenvormen met elkaar gingen uitvoeren. Hierna volgde het voetgolf voor allemaal en de dag werd afgesloten met het aangekondigde landen toernooi waarbij Zuid Amerika centraal stond. De kinderen werden in vier groepjes verdeeld inclusief de keepers zodat ieder team voorzien was van een keeper. Arnoud had hiervoor de vlaggen van Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay meegenomen die werden verdeeld onder de vier teams die als groep met de vlag op de foto mochten. De vlag mocht achter in het net van het doel opgehangen worden. Na vier partijtjes was uiteindelijk Brazilië de winnaar van het grote landen toernooitje al waren er natuurlijk geen verliezers op deze prachtige voetbal en keepers dag waar plezier met elkaar hebben voorop stond.
  Arnoud sloot de dag af door de kinderen die er alleen maandag 1 mei bij waren een hele mooie beker uit te reiken voor de deelname en iedereen te bedanken voor de fantastische dag met elkaar en de kinderen die er dinsdag 2 mei weer bij waren alvast weer welkom te heten en er weer een super leuke dag van te maken met elkaar en ook zij krijgen dan de mooie beker uitgereikt voor deelname.
  Helaas was ik zelf niet bij de 2e dag aanwezig wegens werk maar ik heb wel een terugblikverslag van Arnoud gekregen.

   

  Terugblik van dag 2: Voetbal en Keepersdagen 4- Skills Soccer Academy
  Vandaag de 2e dag de Afrikaanse voetbalstijl; fysieke krachten, verdedigend spelen en atletisch.
  In de ochtend allerlei verschillende trainingsvormen, 1v1 vormen, tactische vormen waarbij al deze voetbalvaardigheden getraind zijn.
  Hierbij leren hun lichaam goed te gebruiken bij het afschermen en veroveren van de bal.
  Super leuk en super leerzaam.

  De keepers zijn met Roy lekker aan de slag gegaan (Rick was helaas ziek) met de verschillende keeperstechnieken, waar we staan voor de 3 uitgangspunten:

  • Goed positie kiezen
  • Zo snel mogelijk in balbezit komen
  • Hebben we een goede vervolgactie

  Na de lunch zijn we ze gaan uitdagen om allerlei vaardigheden te meten:

  • Hoe ver kan je schieten van de grond?
  • Hoe ver kan je schieten uit je handen?
  • Hoe ver kan je ingooien?
  • Hoe snel ben je op 40 meter zonder en met bal?
  • Hoe hard kan je schieten?

  Hierbij stimuleerden we ze vooral hun eigen record steeds te verbreken en niet te kijken naar anderen. Het was geen onderlinge wedstrijd, maar vooral leuk om te zien hoe je het individueel doet. Dat gaf zoveel rust en totaal geen strijd onderling. Dat is juist het mooie!!

  Hierna stond de Africa Cup op het programma, waarbij we in nieuwe landen het toernooi speelden. We hebben genoten van alle inzet, acties en mooie doelpunten, maar ook het verdedigende werk dat we direct terugzagen.
  Hopelijk zijn de kinderen enthousiast en met veel nieuwe ervaringen thuis gekomen en trots op de gave beker die ze allemaal mee hebben gekregen.
  Want die hebben ze allemaal absoluut verdiend. Winnen of verliezen; voor ons niet belangrijk!! Plezier en ontwikkeling staat voorop!! Super leuk op de kamer en als herinnering.

  Maar de reis is nog niet afgelopen; we zijn zelfs nog niet op de helft :-)
  In de zomervakantie komen we nog 3 dagen waarbij de andere Werelddelen centraal staan, waar het hele programma dan omheen is gebouwd, net als de afgelopen twee dagen.
  Dit ook met steeds een andere sport erbij en opgeven hiervoor kan uiteraard nog.

  16 augustus: Noord-Amerika: Extra sport deze dag: Baseball/ Honkbal
  17 augustus: Europa: Extra sport deze dag: Volleybal
  18 augustus: Azië en Oceanië: Extra sport deze dag: Hockey
  Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het vertrouwen in ons programma en hoor ontzettend graag jullie ervaringen, feedback, tips en adviezen. En ook zeker wat ontzettend leuk en goed was, om ons programma altijd weer sterker weg te zetten.

  Nog een hele fijne meivakantie toegewenst, ook vanuit Rick, Roy, Youssef en Naoufal.
  Hopelijk zien we elkaar weer in de zomervakantie!!

  Groetjes
  Arnoud