• Teamindeling jeugd 2019-2020

Indelingen jeugd 2019-2020

Ook dit jaar is het weer een puzzel hoe we tot de meest optimale verdeling van onze jeugdleden over de teams voor het seizoen 2019-2020 komen. De KNVB wil steeds meer toe naar teams die geheel bestaan uit leden die in hetzelfde jaar geboren zijn. Voor een grote vereniging is dit makkelijker te realiseren dan voor een kleinere vereniging als die van ons. Is deze tijd van het jaar speelt tevens dat (helaas) sommige leden overwegen om te stopen met voetballen of inderdaad stoppen. Gelukkig dienen zich ook weer nieuwe leden aan. Wij kunnen echter (in alle leeftijdsgroepen) nog steeds nieuwe leden gebruiken, zowel bij de meiden als bij de jongens. Weet jij iemand die graag wil voetballen? Neem hem of haar dan eens mee naar een van de trainingen en zorg ervoor dat hij of zij zich aanmeldt bij de ledenadministratie. Wanneer iemand zich nu (nog) aanmeldt, dan ontvangt hij of zij een mooi trainingsshirt van onze club en hoeft er geen contributie betaald te worden voor de eerste zes maanden vanaf het moment van inschrijven. Daarnaast verloten wij vanuit de club drie keer een paar nieuwe voetbalschoenen (je mag ze uiteraard zelf uitzoeken) onder de (jeugd-)leden die een nieuwe lid weten binnen te brengen. De enige voorwaarde is dat het nieuwe lid natuurlijk wel langere tijd bij onze club blijft voetballen. Je krijgt daarom 50% van de aankoopprijs na aanmelding van het nieuwe lid van ons terug en de andere 50% aan het eind van het seizoen, mits het nieuwe lid nog steeds speelt.

Omdat we toch al vooruit moeten kijken naar volgend jaar, zijn de afgelopen maanden de technische commissie en het jeugdbestuur bezig geweest om tot een indeling van de jeugd voor het seizoen 2019-2020 te komen. Het was ook dit jaar geen gemakkelijke opgave, omdat we bij diverse leeftijdsgroepen te maken hadden en hebben met (te) weinig leden, waardoor we (soms) voor bepaalde teams op grote aantallen uitkwamen. Toch is het (voorlopig) weer gelukt! Dank aan alle betrokkenen hierin.

Wij zijn in samenspraak tot de volgende voorlopige indeling gekomen, waarbij het goed is om te weten dat in principe iedereen nu op basis van leeftijd is ingedeeld, en waarbij vervolgens om teams te kunnen formeren, ook naar leeftijd, voetbalkwaliteiten, fysieke ontwikkeling, dispensatie(on) mogelijkheden en eventuele persoonlijke voorkeuren van spelers en speelsters is gekeken. Omdat ieder team een evenwichtig aantal nodig heeft, kan niet altijd met alle voorkeuren rekening gehouden worden. Wij vragen hiervoor begrip. Uiteraard kunnen in de komende weken en maanden nog nieuwe aan- of afmeldingen plaats vinden, deze kunnen dan ook nog van invloed zijn op de definitieve indelingen. Ruim voor het begin van het nieuwe seizoen zullen we daar duidelijkheid over bieden. Er is nog ruimte voor nieuwe spelers en speelsters dus ken je nog iemand meldt hem of haar dan aan.

Binnenkort willen we eveneens duidelijkheid geven over trainers en trainingstijden in het nieuwe seizoen. Speeltijden (en dagen) volgen tegen het begin van het nieuwe seizoen. Houd de website en de nieuwskraaien in de gaten!

Voor vragen over de voorlopige indelingen kunt u zich richten tot de leden van de Technische Commissie of het Jeugdbestuur.

Bekijk / Download hier de teamindeling