• Nieuwjaarsspeech 2019

  Speech Nieuwjaarsreceptie 5 januari 2019

  Beste mensen,

  Van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van uw eigen cluppie V.V. Oosthuizen. Zet de timer maar aan, dit duurt wel een kwartier.

  Traditioneel is deze nieuwjaarsreceptie een moment alvast vooruit te kijken naar de nabije en middellange toekomst maar niet voordat we even terugblikken op het afgelopen jaar.

  Ik bespaar u de ontwikkelingen in detail wat er allemaal in de wereld, in Nederland en om de club heen gebeurt maar het allemaal in het geheel negeren kan ook niet dus toch even kort een paar steekwoorden als AVG (Privacy), zwarte pietendiscussie, blokkeerfriezen, genderneutraal, verplichte orgaandonatie, ballonnenverbod, vuurwerkverbod, plasticsoep, Avicii dood, Edwin Evers gestopt, Brexit, Handelsoorlog, enz. enz. Je zou denken wat een narigheid allemaal maar??. u bent gelukkig! Tenminste volgens de VN zijn wij met elkaar op 5 landen na het gelukkigste volkje ter wereld. Ik zou zeggen, hou dat vast!

  Gelukkig zijn er veel momenten geweest waarbij we het met z’n allen erg gezellig hebben gehad. Naast het voetbal dat wij met elkaar bedrijven is dat namelijk enorm belangrijk. Belangrijk voor de saamhorigheid, de sociale contacten die je opdoet en onderhoudt en natuurlijk ook belangrijk voor de omzet van onze vereniging zodat we continu kunnen blijven investeren in de verbetering van de faciliteiten, verduurzaming van het complex en het opnieuw organiseren van toernooien en volgende evenementen.

  Ik haal een aantal van die gezellige evenementen van 2018 er even uit:

  Wat dacht u van de Sportveiling in april. Er zijn vele kavels beschikbaar gesteld door ondernemers en particulieren en de verkoop/veiling hiervan heeft 5.000,- opgeleverd. Die is vervolgens geïnvesteerd in de schuifpui die mede door de financiële handigheid van onze penningmeester Michel Kochheim bijna gratis is geïnstalleerd door Jan Koehoorn met de onderhoudsploeg.

  Uit andere middelen zijn overigens door Arnaud Joor de heerlijke Lounge bank en het verkoophuisje aan de poort tot stand gekomen (waarbij Arnaud niet al zijn uren heeft doorberekend). Dank daarvoor! Laten we ook de professionele afzuigkap en de grote TV niet vergeten die door de Vrienden van V.V. Oosthuizen bij elkaar zijn gespaard.

  Daarnaast hebben we eindelijk in de club een echt heerlijk helder biermerk, namelijk Heineken incl. prachtige speciaalbieren Affligem en Paulaner en overigens, prachtige, bijpassende supergrote parasols.

  Het zal u niet ontgaan zijn dat de Kraaienroep terug is van weggeweest. Als Kraaienroep 2.0 gestoken in een modern jasje. We (als bestuur) zetten namelijk alle moderne en klassieke mediakanalen in om u, onze leden, sponsors en vrijwilligers te bereiken. U bent overigens welkom u te melden met redactionele informatie bij onze nieuwe redactie.

  Op gebied van voetballende resultaten valt het tot nog toe misschien wat tegen. Alleen de MO17 van Richard en André zijn Herbstmeister, Het 3e en het 5e staan op 1 punt achter de koplopers (het 5e met 1 wedstrijd minder en het 3e mag zondag 20 januari de competitie heropenen tegen de koploper Flamingo’s uit Alkmaar, zonder Richard, afgescheurde achillespees)). Verder geen herfst/winter kampioenen, ook in de zaal niet (!)

  En op de laatste plaats de vooral trieste terugblik op het feit dat wij op 14 september jl. afscheid hebben moeten nemen na een lang gevecht tegen een zeer nare ziekte, van ons ere-lid Bertus Pol. Ik wens Klazien en alle andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

  Deze week tevens het trieste bericht ontvangen dat de vader van de gebroeders Wouda, Jack, Martin en Roland plotseling is overleden. Ook hen en hun naasten wens ik en wensen wij vanaf deze plek veel sterkte.

  En dan de vooruitblikken:

  Wij hebben het welzijn en veiligheid van onze leden en in het bijzonder onze jeugdleden hoog in het vaandel staan. Hier zullen we concreter vorm aan gaan geven. Vanaf aanvang van het nieuwe seizoen vragen wij (in ieder geval) van iedere trainer en leider een zogenaamde V.O.G. (verklaring omtrent gedrag). Het proces en de kosten zullen we als club faciliteren.

  In een ideale wereld bestaan geen problemen, doet iedereen wat hij/zij moet doen, laat wat hij/zij niet zou moeten doen heeft niemand last van een ander. De realiteit is vaak echter anders. Overal waar mensen samen zijn, kunnen ongewenste omgangsvormen voorkomen en bestaat een kans op integriteitsschendingen. Denk bijvoorbeeld aan pesten, bedreiging, mishandeling, en/of seksuele intimidatie. Wat door de één wellicht als grapje bedoeld wordt, wordt door de ander (wellicht) ervaren als ongewenste omgangsvorm. Hierom hebben wij een vertrouwenspersoon gevonden en aangesteld.

  Deze vertrouwenspersoon kunt u benaderen als u een probleem ervaart (ongewenst gedrag), waarover u met iemand wil praten. De vertrouwenspersoon luistert naar het probleem en zoekt samen met u naar een oplossing. Uiteraard doet de vertrouwenspersoon niets zonder eerst met u te overleggen.

  Wij hebben Aad Knook bereid gevonden deze rol voor onze vereniging te vervullen. Aad heeft zich jarenlang ingezet voor onze club, is al enige jaren zelf geen lid meer, heeft daarom geen belangen en heeft integriteit en moreel gedrag zeer hoog in het vaandel staan. Hierom achten wij Aad zeer geschikt en zijn wij hem dankbaar dat hij zich voor dit nobel streven wil inzetten. U hoort hier binnenkort meer over.

  Over personele invulling gesproken en van iets luchtiger kaliber:

  Na 2 seizoenen wil Edwin toch echt een volgende stap zetten in zijn trainersloopbaan en daarom heeft Edwin ons tijdig laten weten dat hij na dit seizoen stopt bij Oosthuizen en zijn we dus op zoek naar een geschikte opvolger. Dat is niet eenvoudig maar we hebben er vertrouwen in dat wij op basis van het profiel dat wij hebben opgesteld snel de juiste kandidaat zullen vinden. Jeroen Petiet, Wouter de Lange, Arie Booij, André Jongejans en ondergetekende nemen de verantwoordelijkheid op ons deze sollicitatieprocedure zorgvuldig te doorlopen. Bent u of kent u in uw ogen een geschikte kandidaat, meldt u zich dan alsjeblieft.

  Dan de leuke of in ieder geval nog leukere vooruitzichten in deze maand en de komende maanden:

  Januari

  19 januari gaan we met een bus vol van onze sponsor Reijnders (tegen een overzichtelijke prijs) met meer dan 50 man naar de derby der derby’s: IJsselmeervogels- Spakenburg en 20 januari vervolgen we het seizoen met een feestje na de wedstrijden onder begeleiding van onze eigen DJ Jesse V. dus neem maandag 21 januari maar vrij bij je baas of geef jezelf vrij als je eigen baas bent.

  Februari

  Ligt onze eigen unieke voetbalboek van V.V. Oosthuizen ?? Plus Supermarkt in de winkel. Mogelijk gemaakt door Paul Vreeswijk van onze lokale Plus supermarkt. Dit boek bevat 167 jeugdleden en 135 senioren en 75 commissieleden en 32 sponsoren. Ik ben benieuwd wie als eerste zijn/haar boek vol heeft (en spaar niet alleen jezelf, geef een ander ook de kans).

  Maart

  Voor geïnteresseerden organiseer ik op persoonlijke titel een wijnproeverij. Ik denk aan zaterdagavond 2 maart. Laat het mij maar even weten als je het leuk vindt daar bij te zijn

  Dan maak ik alvast een whats-app groepje aan. Ik maak het niet te groot dus wees er snel bij. 

  April

  Dan bevinden we ons alweer in de lente en proberen wij de wedstrijd van het 1e tegen Ankaraspor te verplaatsen (naar voren te halen) van 2e Paasdag naar de avond van Hemelvaartsdag (donderdag), ook weer met een feestje. En wie weet met shish kebab of döner.

  Mei

  Dan sluiten we het seizoen alweer bijna af en volgen de succesvolle en traditionele voetbaltoernooien als het Henk Weenink Jeugdtoernooi, Lagere Senioren Toernooi en Bedrijventoernooi.

  Kortom ik overdrijf niet als ik zeg dat we, mede dankzij velen van u een zeer levendige, actieve, gezellige vereniging zijn waar iedereen welkom is tot dat we zeggen dat het tijd is om naar huis te gaan (of naar Meindert of Ans en Piet).

  Hiermee wil ik langzamerhand afsluiten maar niet voordat ik een dankwoord richt tot alle loyale en trouwe vrijwilligers die al jaren klaar staan maar zeker ook alle nieuwe (jongere) vrijwilligers die zijn opgestaan voor o.a. het kantinerooster (Anita en Dante), evenementen (Dion) en de redactie (Jim, Wouter, Pascal, Matthijs) van de eerder genoemde Kraaienroep 2.0. En terug op het ‘oude nest’, Ron Petiet die zijn kennis en ervaring bij de jeugd gaat inzetten, welkom terug, de cirkel is rond.

  Ik ga nu echt bijna afronden maar wat ik dit keer niet wil vergeten, een dankwoord te richten aan mijn vrouw Mariska en onze kids Nikki en Joey die hun echtgenoot c.q. vader regelmatig naar de club zien vertrekken en niet altijd even nuchter hebben zien terugkomen. Maar ja, alles voor de club hè??.

  De vorige nieuwjaarsreceptie heb ik u beloofd dat u van mij af zou zijn na afgelopen seizoen. Dat is (zoals u ziet) niet gelukt.

  Maar de zoektocht gaat door. Wij hebben een commissie van (ik kan wel zeggen) zeer wijze mannen samengesteld in de personen van André Middelbeek, Arian Ossebaar en Jeep Hamstra die deze zoektocht vormgeven en samen speuren naar een geschikte en vooral beschikbare kandidaat. Ook hier geldt: Kent u, of bent u deze persoon, wendt u zich dan tot één van deze heren.

  Lieve mensen, ruim 4 jaar geleden zei ik het al en ik blijf er bij, samen staan we sterk, nogmaals ontzettend bedankt voor weer een prachtig verenigingsjaar, ik wens jullie en jullie naasten een sportief, succesvol maar vooral gezond 2019 toe en daar wil ik graag op toosten.

  Het belangrijkste vergeet ik bijna nog, tot de spreekwoordelijke bel gaat zijn de drankjes op kosten van de club, proost!

   

  het bestuur wenst alle leden en overige betrokkenen een sportief, succesvol en vooral gezond nieuwjaar.