• Corona update (28-09-2020)

Beste trainer, leider, speler, ouder of overige betrokkene van een voetbalteam van V.V. Oosthuizen

Hierbij een update m.b.t. de maatregelen en gevolgen voor de komende 3 weken n.a.v. de persconferentie op 28-9-2020 van onze minister-president en de minister van Volksgezondheid.

• U kunt het complex van V.V. Oosthuizen tot nader order nadrukkelijk en uitsluitend bezoeken in een ‘officiële’ rol. Denk aan speler, trainer, leider, bestuurslid of met een andere rol als vaste vrijwilliger.
    • Als ouder, verzorger van een spelend jeugdlid (van welke leeftijd dan ook!) kunt u uw kind op de parkeerplaats bij de poort afzetten en afgeven aan de trainer/leider/coach van het team. U mag het complex niet betreden.
    • Voor uitwedstrijden geldt. Stem goed met de trainer/leider af hoe het vervoer naar het complex van de tegenstander wordt geregeld. Aldaar zal uw kind met de trainer/leider het complex betreden en kunt u na afloop van de wedstrijd uw kind weer ophalen bij de poort. Goede communicatie met de trainer/leider is hierbij een absolute noodzaak.
    • Ben jij voetballend lid? Kom dan omgekleed en met een eigen bidon/flesje water naar de training/wedstrijd.
    • Heb je gezondheidsklachten als hoesten, loopneus of andere griepklachten, blijf dan thuis, informeer de trainer/leider en laat je testen.
    • Wij vragen bezoekende teams om zoveel als mogelijk in voetbaltenue naar ons terrein te komen.
    • Na afloop van de wedstrijd vragen wij bezoekende teams na het douchen en omkleden direct (zonder bezoek aan onze kantine) het terrein te verlaten.
    • De kantine/bar op het complex is tot nader order gesloten. Dus ook voetballende leden kunnen geen dranken en of etenswaren kopen.

Wij benadrukken dat deze maatregelen ons als bestuur enorm aan het hart gaan. Tegelijkertijd hebben wij geconstateerd dat (naast gelukkig velen die de ‘oude’ regels wel respecteerden) er te vaak en te veel gedrag is vertoond dat niet aansluit bij deze regels.

Hopelijk kunnen wij met elkaar er voor zorgen dat wij over 3 weken elkaar weer onder iets normalere omstandigheden kunnen ontmoeten. Dat kan! Als iedereen zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt.

Namens het bestuur

Op de website van de rijksoverheid valt te lezen:

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.