ZVV Zwaag/Hoogland Kozijnen 2 (zaal) – Oosthuizen 1 (zaal) (4-13)

Vrijdag 22 januari stond de wedstrijd in Zwaag  Tegen Zwaag 2 op het programma.
Dit was alweer de 3e wedstrijd van Oosthuizen dit jaargang.
Na de 8-0 overwinning tegen Apollo1 was eindelijk bijna iedereen hersteld van blessures. Maar na het 3-1 verlies tegen Hovocubo3 werden Joxx en Sweed weer toegevoegd aan de blessurelijst. Helaas kon op het laatste moment Kockie niet aanwezig zijn door ziekte van zijn zoontje.

De volgende mannen waren aanwezig: Shuki, Issie, Boerie, Arie, Frans en interim keeper Slaggie.

Binnen een paar seconden stond Oosthuizen met 1-0 achter. Vanaf de tribune klonk gelijk 10,10,10… Maar een minuut later stond het alweer gelijk. Een mooie actie van Issie resulteerde in de 1-1. Niet veel later hadden Boerie met een schuiver en Shuki met een mooie sleep de 1-3 stand op het bord gezet. De 10,10,10 van de Zwaag supporters veranderde in een prima stilte. De keeper van Zwaag dacht na de 1-3  mee te kunnen gaan voetballen, een medespeler leverde echter de bal in bij Arie die de bal vanaf eigenhelft in het lege doel schoot.  Na de 1-4 scoorde Zwaag de 2-4 maar nog geen minuut later was het alweer 2-5 en zelfs 2-6 door Boerie en Shuki. Met nog een goal van Boerie werd de 3-7 ruststand op het bord gezet.

Begin 2e helft  ging Zwaag alles op alles zetten en begon meteen met druk zetten. Oosthuizen bleef rustig en met twee vlijmscherpe counter pasjes zette Arie eerste Issie alleen voor de keeper die het met zijn befaamde truc de keeper het bos instuurde en keurig afrondde. En daarna Boerie die met een prima schuiver de 3-9 op het bord zette. Zwaag geloofde er nog in maar na weer een steekpass en keurige afronding van Issie was het geloof weg. Frans en Boerie tilde na mooi uitgespeelde aanvallen de stand verder op naar 3-12.  Zwaag scoorde nog de 4e goal maar vanaf de aftrap liepen Boerie en Arie met een 1-2 samen door de verdediging. Arie kreeg de bal terug en zorgde voor de 4-13 eindstand.
De Zwaag supporters kregen met deze stand uiteindelijk toch de 10 op het scorebord te zien.