Oosthuizen 3 (zon) – SV Spartanen 4 (zon) (3-2)

Na een lange winterstop verzamelde de vrinden van het 3e zich vandaag weer voor de eerste wedstrijd van 2016 tegen Spartanen 4.

De lijst met geblesseerde spelers is helaas nog steeds van kracht Tim en Don Diego hebben nog steeds last van hardnekkige kwetsuren, Joxx kreeg vorige week in de zaal een tikkie en Sweed moet rust houden om de zwelling op zijn voet te laten verdwijnen.
Verder was Gumuz afgereisd om Louis van G te assisteren in Manchester en was Shuki nog niet fit genoeg. Verder heeft Issie besloten het seizoen bij de Hoppers in Hoogwoud af te maken.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Lexie Snert, Slaggie en Boer.
Middenveld bestond uit Maaskantje, Frans, El Butre en Jasper B. Voorin startte Arie en Geertje.  De bank voor dit duel bestond uit Kockie, Janner en 4kus.

Coach Chaos en Borus hadden voor deze topper weer een tactische 4-4-2 opstelling bedacht om de drie punten in Oosthuizen te houden. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat tegenstander Spartanen 4 een prima elftal had. De wedstrijd ging gelijk op maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Spartanen had een licht overwicht en wist dat halverwege de eerste helft om te zetten in de enige mogelijkheid. Vanuit een bal over de verdediging kopte de speler met enig fortuin de bal in de goal.  Dit was dan ook de ruststand.

In de rust werden Snert, Arie en Geertje vervangen door Janner, 4kus en  Kockie. Het begin van de tweede helft resulteerde in wat kansjes voor Oosthuizen. Maar schoten op doel miste precisie.
In de 65e minuut werd Maaskantje vervangen door Arie.  Na 76 minuten dacht Oosthuizen op 1-1 te komen. Lexie speelde vanuit achter Arie in die de bal aan nam en hem van rechts voor de goal gooide. 4kus stond op de doellijn klaar en kopte de bal in. Op het moment dat de bal in de goal lag gooide de grens zijn vlag de lucht in en gaf aan dat de bal de achterlijn was gepasseerd.
Dit was echter niet het geval maar de goed leidende scheids Fred kon niet anders dan een achterbal geven. Oosthuizen mopperde even hevig op de leidsman maar ging toch verder met het onder druk zetten van Spartanen. 3 minuten later leverde dit de verdiende gelijkmaker op. Wederom ontving Arie de bal van op de hoek van het 5 meter gebied. De bal werd breed gelegd op de opkomende El Butre die de bal gelijk voorgaf. Hij verschafte 4kus een niet te missen kans 1-1. Na de 1-1 rook Oosthuizen bloed en ging vol op de aanval. In de eerste tegen aanval van Spartanen verdedigde Oosthuizen adequaat. Maar in de opbouw ging het mis. Doordat Snert onder druk werd gezet plaatste hij de bal terug op Mark. Die dacht de bal rustig te kunnen laten lopen om hem daarna naar de rechterzijde te kunnen trappen. Echter stond Mark te dicht bij de goal waardoor de bal zo het doel in rolde. Met nog 8 minuten op de klok ging Oosthuizen meteen weer op zoek naar de 2-2. Op de rechterkant kreeg Oosthuizen een ingooi die door Lexie in de 16 werd gegooid. Op moment van de ingooi dook er een mannetje voor El Butre ..die gaf deze jonge man een klein zetje waardoor hij zijn handen naar voren deed. De aankomende bal viel hierdoor precies op zijn schouder waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan een penalty toe te kennen.
Slaggie mocht deze 11 meter trap verzilveren en deed dit dan ook met verve. Een prima trap zorgde voor de 2-2. Met nog een paar minuten te spelen ging Oosthuizen door met druk zetten. De spelers van Spartanen waren blijkbaar moegestreden maar konden toch nog gevaarlijk worden in de counter. In de kluts viel de bal over de uitgekomen Mark heen. Net voor of over de doellijn kon hij de bal via de lat nog uit het doel ranselen. De goed oplettende grensrechter Lampie van Oosthuizen gaf gelijk aan dat de bal niet geheel de doellijn was gepasseerd. Doorspelen dus! In de 89ste minuut kwam Oosthuizen toch op voorsprong de bal werd vanaf links voor gegooid en kwam in de kluts terecht bij El Butre. Die nam de bal met buitenkant rechts. Het geproduceerde rollertje draaide schitterend over de grond in het kindernetje 3-2 !!!  Door dat de laatste 10 minuten hectisch waren kwamen er nog 4 minuten extra tijd bij. Spartanen kreeg nog twee hele goede mogelijkheden maar beide werden gelukkig voor Oosthuizen over geschoten.

Een zwaar bevochten overwinning met 3 heeeeel lekkere punten in de tas.