Oosthuizen 3 (zon) – Purmerend 4 (zon) (3-3)

OHZ 3 bekert door na Penalties

Op 23 Maart stond de 4e ronde van de Amateur beker voor zondagamateurs op het programma. Oosthuizen 3 trof in Purmerend 4 een geducht opponent.
De tegenstander koploper in de 5e klasse waar ook OHZ 2 in uitkomt kwam met 1 missie naar Oosthuizen winnen en door bekeren.

Doordat een aantal vrinden voor hun werk niet beschikbaar waren was de bank niet erg vol deze avond.
“Mooiboy”  Jeroen was bereid gevonden het 3e deze avond te versterken.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Frans, Gumuz, Slaggie en Boer.  Middenveld bestond uit Maaskantje, Issie, El Butre en Janner. Voorin startte Arie en Shukie.  De bank voor dit duel bestond uit Kockie, MooiBoy en 4kus.

Coach Chaos en Borus hadden voor dit bekerduel weer een tactische 4-4-2 opstelling bedacht om de volgende ronde te kunnen bereiken. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat tegenstander Purmerend 4 een prima spelend elftal was dat de bal keurig liet rondgaan. Oosthuizen startte wat behoudend en zakte terug tot net over de middenlijn. De wedstrijd ging gelijk op ondanks een licht overwicht qua balbezit van Purmerend.  Na 10 minuten deed zich de eerste echte kans voor en die was meteen raak. Arie werd met een mooie dieptebal diep gestuurd en ronde  1 op 1 met de keeper prima af. Na de 1-0 zette Purmerend wat meer druk  dit resulteerde in de 15e minuut tot de 1-1. Boer maaide over de bal heen waardoor de linksbuiten de bal kon terugleggen op een inkomende speler. Oosthuizen liet zich niet van de wijs brengen want 5 minuten later ging Arie voor de tweede keer richting de keeper na een verkeerde inschatting van de Purmerend verdediging. Deze keer faalde Arie en stiftte de bal net naast het doel. In de 29e minuut kon Oosthuizen voor de 2e maal juichen. Na een pass van Slaggie op Arie kon Arie met een voetbeweging de bal aan Shuki meegeven die de bal op een presenteer blaadje bij de 2e paal neerlegde. Dit was voor Arie een koud kunstje om de 2-1 binnen te schieten. Net voor de rust wist Purmerend toch nog de 2-2 te maken. Na balverlies op het middenveld konden Issie en Janner niet meer voorkomen dat de bal werd voorgegeven. De bal viel precies tussen de verdediging en keeper waardoor de inkomende speler van Purmerend de bal naast Mark in het doel kon koppen.

In de rust werden El butre en Janner vervangen door Kockie en Mooiboy.  Het begin van de 2e helft speelde zich af op het middenveld. In de 60e minuut verving 4kus Arie in de spits. Een goede persoonlijke actie van de rappe Purmerendse buitenspeler zorgde in de 65e minuut voor de 2-3. Nadat hij 3 verdedigers met enig fortuin had omspeeld schoot hij de bal onder de prima keepende Mark door.  Na de goal ging Oosthuizen wat meer druk zetten en zakte Purmerend meer terug. Keer kreeg Gumuz  een mogelijkheid tot scoren. Eerst na een corner van Frans en later na een goed uitgespeelde actie over rechts. De voorzet van Shukie was net te scherp voor de bij de 2e paal inkomende Gumuz. In de 77e minuut kreeg Oosthuizen een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Een ogenschijnlijk te hoge voorzet van rechts die over iedereen heen viel kwam in de hoek van de 16 terecht. De verdediger wilde de bal wegwerken maar de bal kwam tegen zijn hand. Dit gebeurde onder het oog van de uitstekend leidende scheidsrechter Andre Middelbeek. De scheids kon niet anders dan  een penaltystip  toekennen. Slaggie verzilverde deze prima en trok de stand gelijk 3-3. In de 82e minuut dacht Purmerend op 3-4 te komen maar de speler die de bal achter Mark werkte deed dat vanuit buitenspel positie.
De prima vlaggende Albin stak dan ook resoluut zijn vlag omhoog en daardoor bleef de stand gelijk. Hierna volgde nog 1 kans voor Oosthuizen in de 89e minuut. 4kus gaf vanaf links voor op de inkomende Shukie. Zijn schot belande op de vuisten van de Purmerend keeper. In de laatste minuten werden verder geen kansen meer gecreëerd door beide partijen en volgde penalties.

In de penalty reeks kroonde Mark zich tot man of the match door 1 van de penalties te stoppen. Voor Oosthuizen schoten Issie, Arie, Maaskantje, Slaggie en Shukie raak waardoor de volgende ronde een feit is.

Wederom  een prima teamprestatie tegen de gemiddeld 10 jaar jongere tegenstander uit Purmerend!