Tornado 3 (zaal) – Oosthuizen 1 (zaal) (4-10)

Tornado 3 – Oosthuizen 1

beste volgers,

Vandaag stond de wedstrijd tegen Tornado 3 op het progamma deze mannen stonden laatste op de ranglijst maar juist dan is onderschatting de grootste tegenstander… Dit bleek ook voor ons te gelden en we stonden binnen 12 minuten 3-0 achter…

Daarna kwamen wij door goed uitgespeelde aanvallen terug op 3-3 door doelpunten van “Woudak”, “Amateur” en “Platje”. Toen kregen wij langzaam weer het gevoel dat wij ook hier weer 3 punten konden halen, misschien werden we een beetje overmoedig en kwamen we heel knullig op een 4-3 achterstand.
Vlak voor rust maakten we er nog 4-4 van door een doelpunt van “Ukkie”.

Na de rust kwamen we veel sterker uit de startblokken dan Tornado en dit resulteerde al snel in de 4-5 gemaakt door “Habibi”.
Het knopje van Tornado ging toen helemaal uit en gingen wij werken aan onze doelpunten saldo!
De 4-6 werd gemaakt door “Amateur” en kort daarna de 4-7 van “Habibi”.
“Ukkie” en “Amateur” tekende voor de 4-8 en de 4-9!

Vanaf de tribune kregen wij 10!10!10! te horen en dit wilde wij dan ook graag waarmaken.
Een paar minuten voor tijd was daar opeens “platje” die er 4-10 van maakte!
Dit was voor ons ook het teken om het even wat rustiger aan te doen en de wedstrijd rustig uit te voetballen.

Wederom weer een lekker potje gevoetbald en gewoon weer 3 punten mee naar huis.

Volgende week spelen wij om 21:05tegen Purmerend 6 in de Vaart, wij hopen dat alle supporters die er vandaag waren er volgende week ook weer bij zijn!

Proost en tot volgende week!

Selectie:
Sensie (Kenneth Sens)
Habibi (Gabriel Syriani)
Amateur (Dylan Draaijer)
Platje (Melvin de Waard)
Ukkie (Yannick Kuijpers)
Henny (Mark Hendriksz)
Woudak (Koen Wouda)

Geblesseerd/Afwezig
Jelly Bean (Jelle Brouwer)
Kwakkie (Brian Kwakman)

Staff
Mart de Waard
Chris van Gelderen

Oosthuizen 1 (zaal) – ZOB 1 (zaal) (3-2)


Oosthuizen 1 – ZOB 1

Vanavond stond de wedstrijd tegen ZOB 1 op het progamma, de mannen van ZOB 1 stonden maar 3 puntjes achter ons dus we wisten dat het geen makkelijke wedstrijd werd.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in een paar goede kansen. Helaas was onze keeper “Sensie” niet helemaal scherp en gaf ie de bal zonder pardon aan een speler van ZOB, deze speler zei dankjewel en schoot hem vanaf eigen helft in het doel. 0-1 achter….

Koppies op om er weer gelijk van te maken maar helaas gaf dit niet het gewenste resultaat en scoorde ZOB tegen de verwachtingen in de 0-2..

We zagen toen de bui al een beetje hangen maar opeens was daar onze Captain “Amateur” die na een heerlijke pass van “Ukkie” de bal met zijn linker been erin tikte 1-2.
Kort daarna schoot “Kwakkie” weer op aangeven van “Ukkie” de 2-2 erin en waren wij weer helemaal scherp om ook vandaag weer de 3 punten te pakken.

De laatste 5 minuten gaven we echt alles om dat laatste doelpunt te maken en dit resulteerde in de zwaarbevochten 3-2, wederom gemaakt door “Amateur”.  ZOB probeerde nog wel wat in de laatste paar minuten maar deze kansen werkten wij als team zeer goed weg.

Zwaar bevochten wedstrijd maar ook vandaag gewoon weer 3 punten voor de boys van Oosthuizen 1. Op dit moment staan wij 4 punten los van de nummer 3 en en nog maar 3 punten achter op de nummer 1.

Wederom bedanken wij de meegereisde supporters en we hopen volgende week iedereen weer te zien.

Proost en fijne avond!

Selectie:
Sensie (Kenneth Sens)
Habibi (Gabriel Syriani)
Amateur (Dylan Draaijer)
Platje (Melvin de Waard)
Ukkie (Yannick Kuijpers)
Henny (Mark Hendriksz)
Kwakkie (Brian Kwakman)

Geblesseerd/Afwezig
Jelly Bean (Jelle Brouwer)
Woudak (Koen Wouda)

Staff
Mart de Waard
Chris van Gelderen

Oosthuizen 3 (zon) – Purmerend 4 (zon) (3-3)

OHZ 3 bekert door na Penalties

Op 23 Maart stond de 4e ronde van de Amateur beker voor zondagamateurs op het programma. Oosthuizen 3 trof in Purmerend 4 een geducht opponent.
De tegenstander koploper in de 5e klasse waar ook OHZ 2 in uitkomt kwam met 1 missie naar Oosthuizen winnen en door bekeren.

Doordat een aantal vrinden voor hun werk niet beschikbaar waren was de bank niet erg vol deze avond.
“Mooiboy”  Jeroen was bereid gevonden het 3e deze avond te versterken.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Frans, Gumuz, Slaggie en Boer.  Middenveld bestond uit Maaskantje, Issie, El Butre en Janner. Voorin startte Arie en Shukie.  De bank voor dit duel bestond uit Kockie, MooiBoy en 4kus.

Coach Chaos en Borus hadden voor dit bekerduel weer een tactische 4-4-2 opstelling bedacht om de volgende ronde te kunnen bereiken. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat tegenstander Purmerend 4 een prima spelend elftal was dat de bal keurig liet rondgaan. Oosthuizen startte wat behoudend en zakte terug tot net over de middenlijn. De wedstrijd ging gelijk op ondanks een licht overwicht qua balbezit van Purmerend.  Na 10 minuten deed zich de eerste echte kans voor en die was meteen raak. Arie werd met een mooie dieptebal diep gestuurd en ronde  1 op 1 met de keeper prima af. Na de 1-0 zette Purmerend wat meer druk  dit resulteerde in de 15e minuut tot de 1-1. Boer maaide over de bal heen waardoor de linksbuiten de bal kon terugleggen op een inkomende speler. Oosthuizen liet zich niet van de wijs brengen want 5 minuten later ging Arie voor de tweede keer richting de keeper na een verkeerde inschatting van de Purmerend verdediging. Deze keer faalde Arie en stiftte de bal net naast het doel. In de 29e minuut kon Oosthuizen voor de 2e maal juichen. Na een pass van Slaggie op Arie kon Arie met een voetbeweging de bal aan Shuki meegeven die de bal op een presenteer blaadje bij de 2e paal neerlegde. Dit was voor Arie een koud kunstje om de 2-1 binnen te schieten. Net voor de rust wist Purmerend toch nog de 2-2 te maken. Na balverlies op het middenveld konden Issie en Janner niet meer voorkomen dat de bal werd voorgegeven. De bal viel precies tussen de verdediging en keeper waardoor de inkomende speler van Purmerend de bal naast Mark in het doel kon koppen.

In de rust werden El butre en Janner vervangen door Kockie en Mooiboy.  Het begin van de 2e helft speelde zich af op het middenveld. In de 60e minuut verving 4kus Arie in de spits. Een goede persoonlijke actie van de rappe Purmerendse buitenspeler zorgde in de 65e minuut voor de 2-3. Nadat hij 3 verdedigers met enig fortuin had omspeeld schoot hij de bal onder de prima keepende Mark door.  Na de goal ging Oosthuizen wat meer druk zetten en zakte Purmerend meer terug. Keer kreeg Gumuz  een mogelijkheid tot scoren. Eerst na een corner van Frans en later na een goed uitgespeelde actie over rechts. De voorzet van Shukie was net te scherp voor de bij de 2e paal inkomende Gumuz. In de 77e minuut kreeg Oosthuizen een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Een ogenschijnlijk te hoge voorzet van rechts die over iedereen heen viel kwam in de hoek van de 16 terecht. De verdediger wilde de bal wegwerken maar de bal kwam tegen zijn hand. Dit gebeurde onder het oog van de uitstekend leidende scheidsrechter Andre Middelbeek. De scheids kon niet anders dan  een penaltystip  toekennen. Slaggie verzilverde deze prima en trok de stand gelijk 3-3. In de 82e minuut dacht Purmerend op 3-4 te komen maar de speler die de bal achter Mark werkte deed dat vanuit buitenspel positie.
De prima vlaggende Albin stak dan ook resoluut zijn vlag omhoog en daardoor bleef de stand gelijk. Hierna volgde nog 1 kans voor Oosthuizen in de 89e minuut. 4kus gaf vanaf links voor op de inkomende Shukie. Zijn schot belande op de vuisten van de Purmerend keeper. In de laatste minuten werden verder geen kansen meer gecreëerd door beide partijen en volgde penalties.

In de penalty reeks kroonde Mark zich tot man of the match door 1 van de penalties te stoppen. Voor Oosthuizen schoten Issie, Arie, Maaskantje, Slaggie en Shukie raak waardoor de volgende ronde een feit is.

Wederom  een prima teamprestatie tegen de gemiddeld 10 jaar jongere tegenstander uit Purmerend!

Oosthuizen 3 (zon) – SV Spartanen 4 (zon) (3-2)

Na een lange winterstop verzamelde de vrinden van het 3e zich vandaag weer voor de eerste wedstrijd van 2016 tegen Spartanen 4.

De lijst met geblesseerde spelers is helaas nog steeds van kracht Tim en Don Diego hebben nog steeds last van hardnekkige kwetsuren, Joxx kreeg vorige week in de zaal een tikkie en Sweed moet rust houden om de zwelling op zijn voet te laten verdwijnen.
Verder was Gumuz afgereisd om Louis van G te assisteren in Manchester en was Shuki nog niet fit genoeg. Verder heeft Issie besloten het seizoen bij de Hoppers in Hoogwoud af te maken.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Lexie Snert, Slaggie en Boer.
Middenveld bestond uit Maaskantje, Frans, El Butre en Jasper B. Voorin startte Arie en Geertje.  De bank voor dit duel bestond uit Kockie, Janner en 4kus.

Coach Chaos en Borus hadden voor deze topper weer een tactische 4-4-2 opstelling bedacht om de drie punten in Oosthuizen te houden. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat tegenstander Spartanen 4 een prima elftal had. De wedstrijd ging gelijk op maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Spartanen had een licht overwicht en wist dat halverwege de eerste helft om te zetten in de enige mogelijkheid. Vanuit een bal over de verdediging kopte de speler met enig fortuin de bal in de goal.  Dit was dan ook de ruststand.

In de rust werden Snert, Arie en Geertje vervangen door Janner, 4kus en  Kockie. Het begin van de tweede helft resulteerde in wat kansjes voor Oosthuizen. Maar schoten op doel miste precisie.
In de 65e minuut werd Maaskantje vervangen door Arie.  Na 76 minuten dacht Oosthuizen op 1-1 te komen. Lexie speelde vanuit achter Arie in die de bal aan nam en hem van rechts voor de goal gooide. 4kus stond op de doellijn klaar en kopte de bal in. Op het moment dat de bal in de goal lag gooide de grens zijn vlag de lucht in en gaf aan dat de bal de achterlijn was gepasseerd.
Dit was echter niet het geval maar de goed leidende scheids Fred kon niet anders dan een achterbal geven. Oosthuizen mopperde even hevig op de leidsman maar ging toch verder met het onder druk zetten van Spartanen. 3 minuten later leverde dit de verdiende gelijkmaker op. Wederom ontving Arie de bal van op de hoek van het 5 meter gebied. De bal werd breed gelegd op de opkomende El Butre die de bal gelijk voorgaf. Hij verschafte 4kus een niet te missen kans 1-1. Na de 1-1 rook Oosthuizen bloed en ging vol op de aanval. In de eerste tegen aanval van Spartanen verdedigde Oosthuizen adequaat. Maar in de opbouw ging het mis. Doordat Snert onder druk werd gezet plaatste hij de bal terug op Mark. Die dacht de bal rustig te kunnen laten lopen om hem daarna naar de rechterzijde te kunnen trappen. Echter stond Mark te dicht bij de goal waardoor de bal zo het doel in rolde. Met nog 8 minuten op de klok ging Oosthuizen meteen weer op zoek naar de 2-2. Op de rechterkant kreeg Oosthuizen een ingooi die door Lexie in de 16 werd gegooid. Op moment van de ingooi dook er een mannetje voor El Butre ..die gaf deze jonge man een klein zetje waardoor hij zijn handen naar voren deed. De aankomende bal viel hierdoor precies op zijn schouder waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan een penalty toe te kennen.
Slaggie mocht deze 11 meter trap verzilveren en deed dit dan ook met verve. Een prima trap zorgde voor de 2-2. Met nog een paar minuten te spelen ging Oosthuizen door met druk zetten. De spelers van Spartanen waren blijkbaar moegestreden maar konden toch nog gevaarlijk worden in de counter. In de kluts viel de bal over de uitgekomen Mark heen. Net voor of over de doellijn kon hij de bal via de lat nog uit het doel ranselen. De goed oplettende grensrechter Lampie van Oosthuizen gaf gelijk aan dat de bal niet geheel de doellijn was gepasseerd. Doorspelen dus! In de 89ste minuut kwam Oosthuizen toch op voorsprong de bal werd vanaf links voor gegooid en kwam in de kluts terecht bij El Butre. Die nam de bal met buitenkant rechts. Het geproduceerde rollertje draaide schitterend over de grond in het kindernetje 3-2 !!!  Door dat de laatste 10 minuten hectisch waren kwamen er nog 4 minuten extra tijd bij. Spartanen kreeg nog twee hele goede mogelijkheden maar beide werden gelukkig voor Oosthuizen over geschoten.

Een zwaar bevochten overwinning met 3 heeeeel lekkere punten in de tas.

 

 

ZVV Zwaag/Hoogland Kozijnen 2 (zaal) – Oosthuizen 1 (zaal) (4-13)

Vrijdag 22 januari stond de wedstrijd in Zwaag  Tegen Zwaag 2 op het programma.
Dit was alweer de 3e wedstrijd van Oosthuizen dit jaargang.
Na de 8-0 overwinning tegen Apollo1 was eindelijk bijna iedereen hersteld van blessures. Maar na het 3-1 verlies tegen Hovocubo3 werden Joxx en Sweed weer toegevoegd aan de blessurelijst. Helaas kon op het laatste moment Kockie niet aanwezig zijn door ziekte van zijn zoontje.

De volgende mannen waren aanwezig: Shuki, Issie, Boerie, Arie, Frans en interim keeper Slaggie.

Binnen een paar seconden stond Oosthuizen met 1-0 achter. Vanaf de tribune klonk gelijk 10,10,10… Maar een minuut later stond het alweer gelijk. Een mooie actie van Issie resulteerde in de 1-1. Niet veel later hadden Boerie met een schuiver en Shuki met een mooie sleep de 1-3 stand op het bord gezet. De 10,10,10 van de Zwaag supporters veranderde in een prima stilte. De keeper van Zwaag dacht na de 1-3  mee te kunnen gaan voetballen, een medespeler leverde echter de bal in bij Arie die de bal vanaf eigenhelft in het lege doel schoot.  Na de 1-4 scoorde Zwaag de 2-4 maar nog geen minuut later was het alweer 2-5 en zelfs 2-6 door Boerie en Shuki. Met nog een goal van Boerie werd de 3-7 ruststand op het bord gezet.

Begin 2e helft  ging Zwaag alles op alles zetten en begon meteen met druk zetten. Oosthuizen bleef rustig en met twee vlijmscherpe counter pasjes zette Arie eerste Issie alleen voor de keeper die het met zijn befaamde truc de keeper het bos instuurde en keurig afrondde. En daarna Boerie die met een prima schuiver de 3-9 op het bord zette. Zwaag geloofde er nog in maar na weer een steekpass en keurige afronding van Issie was het geloof weg. Frans en Boerie tilde na mooi uitgespeelde aanvallen de stand verder op naar 3-12.  Zwaag scoorde nog de 4e goal maar vanaf de aftrap liepen Boerie en Arie met een 1-2 samen door de verdediging. Arie kreeg de bal terug en zorgde voor de 4-13 eindstand.
De Zwaag supporters kregen met deze stand uiteindelijk toch de 10 op het scorebord te zien.

Oosthuizen 3 (zon) – Blokkers De 4 (zon) (3-0)

Na de prima overwinning vorige week op VVW 4 verzamelde de vrinden van het 3e zich op 6 december in de plaatselijke kantine voor de 10e wedstrijd van het seizoen.
Iedereen was gebrand om het goede resultaat voort te zetten in de volgende topper van deze competitie.

De lijst met geblesseerde spelers is deze week gelukkig weer korter en bestaat nu alleen nog uit langdurige afwezigen. Deze vier zijn Greetje, Tim, Shukie en Don Diego.
Verder hadden we ook deze week nog een vakantieganger… Joxx bevond zich voor een romantisch weekend in het stadion van Arsenal.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Gumuz, Snert, Frans en Kockie.
Middenveld bestond uit Maaskantje, Issie, El Butre en Janner. Voorin startte Arie en Sweed.
De bank voor dit duel bestond uit Boer, Likkie en de tijdelijke hoofdtrainers Slaggie en 4kus. Vaste vlagger en aankomend Papa Lampie had de vlag deze wedstrijd weer in zijn handen genomen.

Coach Chaos en Borus hadden voor deze topper weer een tactische opstelling bedacht om de drie punten in Oosthuizen te houden. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat het een lastig duel zou gaan worden. De wind die schuin over het veld stond was hier debet aan. Ballen die hoog door de lucht werden ingespeeld deden de raarste acties. Blokkers 4 dat net als Oosthuizen 3 niet de jongste spelers op het veld had tikte de bal aardig rond. Zodra ze echter 20 meter over de middenlijn kwamen liepen ze tegen de Oosthuizer verdedigingsmuur onder leiding van laatste man Gumuz. Het meeste balbezit was dan ook voor Oosthuizen. De bal ging achterin rond en via Snert of Frans werd geprobeerd om openingen op het middenveld te vinden. Op momenten dat dat lukte ontstonden kleine kansen. Eerst mocht Arie het na een pass van Maaskantje proberen maar de keeper kon het slappe schot makkelijk pareren. 3 minuten later kon maaskantje zelf aanleggen maar helaas miste dit schot precisie en snelheid. Toch kreeg ook Blokkers twee prima mogelijkheden. Mark maakte de eerste keurig onschadelijk en de tweede kans ontstond na een door de wind meegevoerde voorzet die over Gumuz en Snert viel en bij de tweede paal kon worden ingeschoten. Gelukkig voor Oosthuizen had deze jongen zijn vizier niet op scherp, de bal verdween over het vangnet op het b-veld. Hierna ging Oosthuizen op zoek naar de 1-0. Eerst werd Arie door Issie diep gestuurd en met een half schot belande deze bij de inglijdende Sweed. Deze kon de bal net niet bij de tweede paal inschieten. 5 min later was het dan toch raak. Janner speelde Issie in, die speelde op zijn beurt Arie in op het middenveld. Deze draaide door en stuurde de opkomende Frans diep. 1 op 1 met de keeper lepelde Frans de bal hoog in de korte hoek. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de rust werd Snert die last van zijn voet had vervangen door Likkie.
De 2e helft had Oosthuizen de wind iets meer in de rug maar echt geprofiteerd werd er niet van. Blokkers maakt het spel maar kon niet tot kansen komen. Na 20 min in de 2e helft werd Arie ingespeeld draaide weg en speelde Sweed in, die kaatste meteen terug waardoor Arie op randje zestien de bal langs de keeper kon schuiven. De 2-0 was een feit. Kockie werd vervangen door Boer. De Blokkers ging hierna meer naar voren spelen. Dit resulteerde in een prima kans. Het schot van een Blokkers middenvelder werd prima uit het doel geslagen door Mark, in de rebound was de vleugelaanvaller sneller bij de bal dan de verdedigers van Oosthuizen. Maar voor een leeg doel schoot de speler van een meter of 10 over de goal. Oosthuizen besloot nog 2 wissels door te voeren. Maaskantje die bij een verdedigende actie wat last van zijn knie kreeg werd vervangen door Slaggie. En de meter vreter Sweed werd vervangen door 4kus. Net na de wissels was Oosthuizen het heel even kwijt Blokkers kwam goed door op rechts. De voorzet werd goed tegendraads ingekopt. Mark was verslagen maar Likkie redde met een uiterste actie op de doellijn. Dit was ook meteen de laatste kans voor de bezoekers. Oosthuizen kreeg nog wel kansen maar Arie ging hier niet goed mee om.
Alleen op de keeper schoof hij de bal naast. In de laatste minuten ging hij wederom alleen op de keeper af maar werd van achteren neer gehaald. Nadat Arie de speler effe had medegedeeld dat hij hier niet van gediend was tikte Issie de toegekende vrije trap op randje zestien keurig breed en kon Slaggie voor de 3-0 eindstand zorgen. Wederom een prima overwinning van de Vrinden en voor het eerst dit seizoen heeft Mark de NUL gehouden.

Volgende week volgt de laatste grote test tegen de Zouaven 8. Als de vrinden deze ook in een overwinning kunnen omzetten dan wordt een prima eerste seizoenhelft als waardig “Herbstmeister“ afgesloten.

 

 

VVW 4 (zon) – Oosthuizen 3 (zon) (1-3)

Zondag middag 29 november verzamelde alle vrinden van  het 3e zich op het complex van VVW voor de 9e wedstrijd van het seizoen.
Na de verliespartij van twee weken geleden tegen Spirit ‘30 3 waar veel persoonlijke fouten werden gemaakt en het prima georganiseerde teamweekend  van 20-22 november was het team vandaag gemotiveerd om de drie punten mee te nemen vanuit Wervershoof.

De lijst met geblesseerde spelers wordt langzaam  langer.. vandaag waren  Greetje, Tim, Shukie, Don Diego, Gumuz  en Boer door diverse blessures niet in staat om te kunnen voetballen.
Verder hadden we nog twee vakantiemannen… Janner en Snert, en nemen 4kus en Slaggie tot de winterstop het vlaggenschip onder hun hoedde waardoor deze niet kunnen meespelen in uitwedstrijden.

Door deze enorme lijst van afwezigen waren Chris en Niels bereid gevonden ons te versterken in dit top duel.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Lexie, Chris, Frans en Kockie.
Middenveld bestond uit Maaskantje, Issie, Niels en Joxx. Voorin startte Arie en Sweed.
De bank voor dit duel bestond uit El butre die ook niet geheel fit was en alleen in Nood zou invallen. De vlagger voor dit duel was Gumuz. Coach Chaos en Borus regelde de randzaken.

Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat VVW 4 niet voor niets nog ongeslagen was, het team liet de bal prima rondgaan. Elke keer kwamen ze echter niet verder dan de rand zestien waar de Oosthuizen verdediging als een blok stond.
Door het prima verdedigen kreeg VVW 4 weinig kansen. Na een minuut of 20 kon Oosthuizen ook de eerste kans noteren na een goed uitgespeelde aanval kon Arie vanuit de draai voor het eerst de keeper testen.
Deze had een prima reflex op de inzet. In de rebound schoot Issie nogmaals in maar wederom had de keeper een antwoord op het schot.
Na een half uur spelen kwam Oosthuizen goed door. Vanuit de verdediging kwam de bal via Niels bij Joxx, met een prima actie wilde hij Arie diep sturen.
De bal werd echter geblokt door een verdediger. Joxx pikte de geblokte bal op en stuurde Maaskantje gelijk diep.
1 op 1 faalde Maaskantje niet en schoof  de bal gedecideerd langs de uitkomende keeper 0-1 !! VVW had daarna het betere veldspel maar kon niet tot grote kansen komen.
Elke keer waren de voeten van Kockie en Chris net op tijd om een pass van VVW 4 onschadelijk te maken. En op de momenten dat VVW er door kwam stond Lexie er nog om de bal op te ruimen.  
Met een 0-1 ruststand zochten de teams de kleedkamer op.

Na de pauze ging VVW met de wind in de rug nadrukkelijk op zoek naar de gelijk maker. Dit resulteerde in een drietal schoten op doel.
Maar elke keer had de prima keepende Mark een antwoord op het schot en tikte de ballen vakkundig uit het doel. Na een minuut of 15 spelen in de tweede helft werd het dan toch 1-1.
De bal kwam vanuit een vrije trap voor de goal van Oosthuizen en werd via de paal binnengekopt.
Na de 1-1 probeerde Oosthuizen de verdedigende stelling wat los te laten en dit resulteerde in een diepe bal van Kockie op Arie. Die keek en zag Sweed bij de tweede paal vrij staan.
De voorzet bereikte de schoen van Sweed die de bal met een volley mooi afdrukte. De keeper had helaas een antwoord op dit schot waardoor slechts een corner overbleef.
Het spel golfde meer op en neer waarbij Oosthuizen meer op de counter speelde. In de 75e minuut zette Issie goed door op links en speelde Arie in.
Die nam hem aan en met een droge knal van dik 20 meter schoot hij de 1-2 op het scorebord. Hierdoor leek er iets te knakken bij VVW. Oosthuizen kon meer achterover gaan hangen en VVW kreeg geen grote kansen meer.
Bij een counter in de 85e minuut van Oosthuizen over rechts werd Niels diep gestuurd . De uitkomende keeper controleerde de bal en dacht in plaats van hem weg te schieten Niels te kunnen uitspelen.
Helaas voor hem pakte Niels de bal af en krulde de bal van 30 meter in het lege doel. Na de 1-3 was het duel gespeeld en floot de scheidsrechter na 90 minuten af.
Een prima teamprestatie van Oosthuizen 3 die door het verlies van de Zouaven 8 zich nu alleen koploper mag noemen.
Volgende week wacht de volgende test tegen de “runner up” de Blokkers 4. Iedereen is welkom voor deze wedstrijd op 6 december om 10:00 uur in Oosthuizen.

Hollandia 3 (zon) – Oosthuizen 3 (zon) (1-1)

Zondag middag 8 november verzamelde alle vrinden van het 3e zich op het complex van Hollandia voor de 8e wedstrijd van het seizoen. De geblesseerde /afwezigen vandaag waren Greetje, Lexie, Tim, Shukie, Slaggie, Zwarte panter en Don Diego. Jasper B was bereid gevonden om vandaag mee te doen.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Gumuz, Snert, Boer en Kockie.
Middenveld bestond uit El Butre, Maaskantje en Janner. Voorin startte Issie, Arie en Sweed.
De bank voor dit duel bestond uit Frans en Jasper.
De vlagger voor dit duel was Lampie.

Coach Chaos was weer terug op de bank om samen met Borus de randzaken te regelen.

Bij aanvang bleek al duidelijk dat er geen top scheidsrechter was aangesteld voor dit duel. De beste man verscheen in spijkerbroek en trui op het vrij slechte veld.

Het begin van de wedstrijd was zeker voor Oosthuizen. De bal ging prima rond wat resulteerde in de 0-1. Er werd een overtreding gemaakt en van 19 meter mocht Arie aanleggen. Het schot stuitte op de keeper maar de goed meegelopen El Butre kon in de rebound de bal keurig binnen werken. De grensrechter van Hollandia stond te vlaggen voor buitenspel maar gelukkig trapte de scheids niet in dit belachelijke signaal.

Na de 0-1 ging Oosthuizen door met aanvallen. Het wachten was op de 0-2.. Maar kansen van Maaskantje, Issie, Arie, Janner en Kockie troffen geen doel. (De aanslagen van enige spelers van Hollandia 3 op de Oosthuizen benen gelukkig ook niet.) De eerste beste en enige uitbraak van Hollandia 3 was meteen een goal waardoor de ruststand van 1-1 op het scorebord stond.

De tweede helft ging Oosthuizen op zoek naar de 2e goal. Arie kreeg na een goed voorzet van Issie de kans op de 1-2 maar faalde vanaf een meter of 10. De intentie van een deel van Hollandia 3 daar in tegen was duidelijk… Schoppen wat je kan raken. De scheidsrechter of eigenlijk teamleider van Hollandia 3 had enorme oogkleppen op en was eigenlijk totaal niet geschikt voor dit karwei. Tot driemaal toe werd een Oosthuizen speler op schandalige wijze neergetrapt. Eerst werd Issie naar de grond gewerkt en even later werd Sweed door de keeper getorpedeerd. Maar fluiten ho maar. Wel kon Jasper 5 min pauzeren na een overtreding die op hem gemaakt werd maar volgens de leidsman was Jasper degene van de overtreding. Ook Issie mocht even pauzeren voor de opmerking dat de scheids misschien een trainingspak moest aantrekken zodat hij beter kon meelopen. (wat natuurlijk gewoon waar is)

Oosthuizen kreeg een vrije trap aan de zijkant van het veld. Deze werd hoog ingebracht. Maaskantje liep de 16 in richting de bal en werd van achter neer getrapt. In de commotie die ontstond floot de scheidsrechter 10 minuten eerder af.

Oosthuizen heeft de 1e helft de kansen niet gemaakt om zichzelf een makkelijke middag te bezorgen. De schandalige vertoning van een gedeelte van Hollandia 3 en HUN scheidsrechter hielp deze middag helaas ook niet mee. We hopen dan ook dat de KNVB hier iets tegen doet. Maar voor dit moment resulteert het in het eerste puntverlies van OHZ3.

Oosthuizen 3 (zon) – Always Forward 4 (zon) (4-1)

Zondag morgen 1 November verzamelde alle vrinden zich in de plaatselijke kantine voor de 7e wedstrijd van het seizoen.
Langzamerhand stroomt de ziekenboeg leeg…Helaas heeft Greetje nog een spastische achilles pees, Don Diego nog last van een ham&string en de Shukmeister een rot stukje knieschijf.
Sweed en Sissie gingen het vandaag weer proberen. De financiële Tovenaar van het 3e “Kockie” mocht met het 2e mee paraderen.
En Trainer Coach Slaggie had in verband met de 3 wissels zijn tas thuisgelaten.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Gumuz, Snert, Boer en 4-kus.
Middenveld bestond uit Janner, Maaskantje en Tim. Voorin startte Frans, Sissie en Lexie.
De bank voor dit duel bestond uit Joxx, Sweed en Arie. (Je moet het je maar kunnen permitteren zo een dure reservebank)
Volgens de afspraak was het verzamelen om 9:15 echter Joxx en de website dachten 9:30 uur.
Lekkere website is dat dan zou je denken… Tim vond het zo sneu voor zijn broeder dat hij zich al binnen 1 min bij de leiding melde zijn enkel wilde helaas niet mee werken.

Sweed startte de 1e helft als vlagger omdat Coach Chaos en vaste vlagger Lampie een weekendje frikandellenbos hadden.
Na 10 minuten deed zich de eerste kans voor Sissie werd met een prima pass weggestuurd en kapte prima af, helaas haalde hij niet de trekker over maar  produceerde een rollertje richting doel.
De keeper van Always Forward had hier geen moeite mee. 15 min later kreeg Oosthuizen een vrije trap net over de middenlijn.
Deze werd door Gumuz keurig voor de goal gegooid en Lexie knikte aardig in. De keeper stond goed en verwerkte de bal tot een corner.
Uit de tegenstoot van de genomen corner ging een speler van Always Forward er vandoor, 4-kus doorzag dit en met een harde maar prima tackle werd zowel de speler als de bal de prooi van zijn daad. D
e uitspelende ploeg kreeg daarna een hand vol corners die gevaarlijk indraaide maar elke keer stond Mark prima opgesteld om het opkomende gevaar onschadelijk te maken.
Oosthuizen werd  10 min voor het rustsignaal nog een pingel ontnomen. Na een prima actie van Sissie waarbij 2 personen werden gedegradeerd tot paddenstoelen zoekers beukte de 3e persoon Sissie tegen het kunstgras.
Penalty dacht iedereen.. behalve de scheids… die kon de reputatie van Sissie een beetje en dit werkte dit maal tegen hem.
Net voor het rustsignaal werd Lexie nog een keer diep gestuurd door het natte veld kon hij net niet het gewenste kracht aan de bal meegeven om de 1-0 te maken.
Met een 0-0 ruststand gingen de teams naar de kleedkamer.

De wissels kwamen begin tweede helft het veld in en Janner nam de vlag over van Sweed.
De intenties van Oosthuizen waren duidelijk 3 punten pakken!!!

De 1-0 viel 5 min na rust. Vanaf links werd de bal voorgegooid door Sissie en Lexie kon bij de 2e paal keurig de bal binnenwerken.
Na de 1-0 werd Arie over rechts diep gestuurd. Hij omspeelde zijn man en legde terug op Sweed.
Die kreeg wat tijd en schoot hierdoor tegen de keeper terwijl links naast hem Lexie ook geheel vrij stond.
Een paar minuten later ging  Arie weer de diepte in en met een klein slim duwtje kwam hij aan de bal.
Lexie riep op rechts maar Arie zag alleen de bal en wilde om de speler heen. De laatste speler van AF zette een sliding in en nam zowel de bal als Arie mee.
De goed leidende scheids Fred Modder legde de bal resoluut op de stip. Sissie wist wel raad met dit buitenkansje om zijn eerste competitie treffer op de matrix te zetten. 2-0!

Na de 2-0 ging het spel op en neer Always forward veranderde de opstelling en dit resulteerde in de 74 min in de 2-1.
De speler kreeg de bal mee omspeelde twee Oosthuizen spelers en drukte in de verre hoek af.  Dit was de enige echte keer dat de solide verdediging onder leiding van Gumuz, Snert en Boer te kijk werd gezet.
Always Forward dacht door te zetten en op jacht te gaan naar de 2-2. Echter in de opbouw nam de voorstopper wel heel veel tijd.
Lexie zette goed druk en pakte de bal keurig af. Hierdoor lag de weg naar de goal lag open… 1 op 1 met de keeper faalde Lexie niet en tekende voor de 3-1.

Dit was het punt dat Always Forward wist dat er niets te halen viel in Oosthuizen. Arie kopte met een Michael Jordan sprong de voorzet van Lexie binnen waardoor het 4-1 werd.
Maaskantje en Frans hadden nog een grote kans om de 5-1 te maken maar dat was het publiek niet meer gegund.

Met een mooi resultaat op zak vertrekken we zondag 8 november richting Hollandia 3 in Hoorn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RKEDO 3 (zon) – Oosthuizen 3 (zon) (3-5)

Zondag morgen 18 Oktober verzamelde alle vrinden van het 3e zich voor de 6e wedstrijd van het seizoen. Doordat Greetje met zijn leeftijd genoten mocht meedoen, Jan “Lummel” nog een wedstrijd pauze had, Gertje met bierpullen rond huppelde en Maaskantje op de Bahama’s rond fapt. Waren we genoodzaakt om wat vrinden van het 5e te vragen. Jasper “no look” B , Patrick J, Vincent C en John de P waren bereid om ons te versterken.

De wedstrijd startte met de volgende opstelling:  Mark op doel, verdediging bestond uit Gumuz, Snert, Boer en Jasper.
Middenveld bestond uit Frans, Tim en Patrick. Voorin startte Vincent, Arie en John.
De bank voor dit duel bestond uit El Butre , Kockie en Zwarte Panter.
Het regende dus vaste vlagger Lampie vond de dug-out een betere optie en liet het werk over aan Zwarte Panter.

Trainer Slaggie en Interim coach Borus probeerden de klierende Sissie en Shuki rustig te houden. Misschien dat het bestuur hier nog iets aan kan doen want het moet natuurlijk niet te gezellig zijn op de bank.

Het begin van de wedstrijd was van allebei de kanten aftasten en zodoende gebeurde er het eerste kwartier niet heel veel. De eerste beste kans voor Oosthuizen was echter meteen raak. Arie kreeg de bal goed in zijn voeten ingespeeld en kon de bal voor de goal breed leggen. De goed ingelopen John wist wel raad met deze kans en tikte beheerst binnen.
De RKEDO verdediging stond met hun handen in de lucht te zwaaien alsof het buitenspel was. Later bleek dat ze een bekende zagen langs fietsen, want van buitenspel was geen sprake.

Na de 0-1 ging Oosthuizen door met goed veldspel. De bal ging prima rond en de tegenpartij had niets in te brengen. Een iets te scherpe bal van Tim leek prooi te worden voor de keeper van de thuisploeg maar blijkbaar was de bal nog erg heet want de keeper greep volledig mis. Vincent bedankte de keeper en liep de 0-2 in het lege doel. Na deze goal was RKEDO het even volledig kwijt. Tim stuurde op randje buitenspel Arie diep. Deze omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel… 0-3.

Zoals de afgelopen weken begonnen we met een mooie voorsprong aan de 2e helft.
John werd vervangen door Butre en Patrick ruilde met Kockie.
De eerste 10 minuten van de 2e helft kwam Oosthuizen meer onder de druk te staan doordat RKEDO meteen 1 op 1 te spelen. Na wat kleine kansen kreeg de thuisploeg van de redelijke leidende scheids een heel makkelijk gegeven vrijetrap. Tim vroeg aan de beste man of hij niet eerst even zijn bril moest schoonmaken wat hem meteen 10 minuten pauze opleverde. De leidsman was niet gediend van deze grappen. Met het onder tal wist Oosthuizen niet zo goed om te gaan wat resulteerde in de 1-3. Arie werd direct vervangen door de Zwarte Panter. Echter de druk van RKEDO bleef en voordat Oosthuizen weer bij de les was stond het 3-3.

Tim mocht weer het veld betreden en na een overtreding op de zwarte panter mocht hij van 11 meter aanleggen. Het bezoek aan de dug- out was blijkbaar geen succes want normaal is dit geen probleem voor Tim, maar blijkbaar moest zijn eigen bril toch worden schoongemaakt want hij miste deze kans. (Dus JAAAA woensdag weer penalty bokaal…) Wel smeerde Tim zijn tegenstander een rode kaart aan en hierdoor kwam er meer ruimte op het veld. Het overwicht van RKEDO was meteen verdwenen en Zwarte panter maakte hier als eerste gebruik van. Hij schoot na een mooie aanval de 3-4 tegen de touwen. Tim wist 3 minuten later aan alle hoop van RKEDO een eind te maken door vanaf 35 meter de bal keurig over de te ver voor zijn doel staande keeper te schieten. Jasper en Frans hadden de mogelijkheid de score nog verder op te laten lopen maar dit lukte helaas niet. Met een 3-5 overwinning zijn de 3 punten weer in de tas! Jasper, Vincent, Patrick en John bedankt voor de hulp aan de 3 hele lekkere punten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief